Redőnyök

Mûanyag redõnyök Alumínium redõnyök Kombi szúnyoghálós redõny

 

Mûanyag (hagyományos) redõny >>mûszaki tartalom

Red?ny 1A "Hagyományos" redõny egy kiforrott, de alapjaiban egyszerûbb és szerényebb technikai lehetõségeket magába rejtõ redõnyrendszer, amely kedvezõ árával csalogatja megrendelõit.

A felhasznált kiváló minõségû mûanyag alkatrészek biztosítják a hosszú élettartamot és a problémamentes mûködést. A gyártáskor felhasznált redõnylécek mindegyike fedett, ezáltal zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redõnyök mûködtetése alapesetben gurtnival történik, de zsinóros mûködtetés is választható.

A "Hagyományos" redõny a gerébtokos nyílászárók ideális redõnyrendszere.

 

A redõny tulajdonságai:

A redõnytok magassága 15 cm. A redõnyléc 3,7 cm széles. Az gurtni begyûjtõ automata ma már a redõny tartozéka. A redõny ma már több színben készül, így könnyebb olyan redõnyt találnunk ami színben harmonizál az épülettel. A mûanyag redõnynél még mindig a klasszikus fehér szín a legkedveltebb. A redõny alkalmas hõ-és hangszigetelésre és az esti lámpafény használatánál, a leengedett redõny által nem látnak be otthonunkba. A külsõ tokos mûanyag redõny az egyik legkeresettebb redõny, mivel ára igen kedvezõ. Szinte mindegyik nyílászáróra felszerelhetõ, akár teljes sötétítésre is használható, hõszigetelése jó és könnyen mûködtethetõ.

Alumínium tokvéges mûanyag redõny

Az alumínium tokvéges redõny, új minõségi kategóriát állított fel a mûanyag redõnyrendszerek családjában.Külsõ megjelenését tekintve, megegyezik az alumínium redõny formavilágával. A redõnyben található alumínium alkatrészek alkalmazásával, nem csak a redõny tartósságát és esztétikai látványát növeltük meg, de lehetõvé vált a redõnyrendszert szúnyoghálóval ellátni. A redõnytokba integrált szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezõ választás.

A gyártáskor felhasznált redõnylécek mindegyike fedett, ezáltal zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redõnyök mûködtetése gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történik. Javasolt a zsinóros mûködtetés választása, mellyel évekkel hosszabbítjuk meg a kezelõ élettartalmát.


Az alumínium tokvéges mûanyag redõny napjaink hõszigetelt nyílászáróinak esztétikus mûanyag redõnyrendszere.

A redõny mûszaki tartalma:

- festett, védõfóliával bevont, korrózióálló redõnytok
- masszív alumínium tokvég, csapágyozott acéltengely
- kefés mûanyag lefutó
- rejtett ütközõ, alumínium záróléc

 

Integrált szúnyogháló rendszer: a modern rendszerekben ésszerû és gazdaságos választás a redõny szúnyoghálóval való kombinálása. A redõnytokba épített szúnyogháló esetében a redõnypalást és a szúnyogháló egymástól függetlenül mûködtethetõ. A külsõtokos redõnyrendszerektõl eltérõen, a szúnyogháló a redõnylefutó külsõ sínpályájában mûködtethetõ.

 

Alumínium redõny >>mûszaki tartalom

Az alumínium redõnyrendszer, sokoldalúságának köszönhetõen kiváló választás, a megbízható, német minõséget kedvelõk számára.

 

A alumínium redõnyrendszer a felhasznált anyagoknak köszönhetõen tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló hõszigetelési képességet biztosít. Az épület nyílászáróira felszerelt redõnyök a természet minden támadásának ki vannak téve, így a hagyományos lakkozás nem bírja sokáig, ezért a nyers alumínium felületeket, a színt adó porlakk réteg felhordása után egy mattosodást gátló, vastag lakkréteggel látják el. E lakkrétegeket külön-külön égetik rá az alumínium felületre, mely az alábbi elõnyöket nyújtja Önnek:


- határozottan nagyobb tartósság
- jobb ellenállási képesség
- színtartósság, és UV sugárzás elleni védelem

 

Integrált szúnyogháló rendszer: a modern rendszerekben ésszerû és gazdaságos választás a redõny szúnyoghálóval való kombinálása. A redõnytokba épített szúnyogháló esetében a redõnypalást és a szúnyogháló egymástól függetlenül mûködtethetõ. A külsõtokos redõnyrendszerektõl eltérõen, a szúnyogháló a redõnylefutó külsõ sínpályájában mûködtethetõ.

 

 

 

Külsõ tokos alumínium redõny >>mûszaki tartalom

 

Rendkívül keresett redõny, külsõ tokos változata szinte mindegyik nyílászáróra utólag is felszerelhetõ. Az alumínium redõny iránt évrõl évre növekszik az érdeklõdés, hiszen ez a redõny gyakorlatilag minden igény kielégít. Minden alkatrésze alumínium, élettartama akár 25 év is lehet. A redõnyléc pur habbal van kitöltve, ezért olyan kiváló a hõ és hangszigetelõ hatása. Az alumínium redõny stabilitásából adódóan a széles nyílások lefedésénél sem kell megosztani a redõnyt. Az alumínium redõnylécek arriterezése ( összekapcsolása) miatt nem tudnak egymástól szétcsúszni. A jó szigetelés miatt az alumínium redõny akár 30%-al is csökkentheti fûtésszámláját. A redõnyléc, a lefutóláb és a redõnytok is ral színezhetõ, ezáltal teljesen harmonizál a ház homlokzatával, illetve a nyílászárókkal.

 

Az alumínium redõny lehet mechanikus és motoros mûködtetésû is. A motoros változat lehet kézi kapcsolós, illetve távirányítóval vezérelt programkapcsolós. A motoros alumínium redõny hõ és fény érzékelõvel felszerelhetõ és mindegyik változata készíthetõ szúnyoghálóval is.

Az alumínium redõnynél a már beépített mechanikus redõnybe utólag is beszerelhetõ a motor. A redõnyt mozgató csõmotort a redõny tengelyébe építjük be. A motoros redõny tervezésénél gondoljunk az elektromos áram kiépítésére, mert az áramot a redõnytokba be kell vezetni a távirányítós változatnál is.

 

 

 

Vakolhatótokos alumínium redõny >>mûszaki tartalom

Épülõ házának tervezésekor a legjobb választás az áthidalóba rejtett "Vakolható tokos" alumínium redõnyrendszer, mely szakszerû beépítés esetén maximális hõszigetelést biztosít.

A beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül, ezáltal az alábbi elõnyöket nyújtja Önnek:

-a vakolás után a redõnytok kívülrõl nem látható
-a beépített redõnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
-a tokszerkezet hõhídmentes és heroal alumínium léccel szerelve kiváló hõ-, és hangszigetelõ.

Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redõnytok külsõ szigetelõ rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

 

 

 

 

Integrált szúnyogháló rendszer: a modern rendszerekben ésszerû és gazdaságos választás a redõny szúnyoghálóval való kombinálása. A redõnytokba épített szúnyogháló esetében a redõnypalást és a szúnyogháló egymástól függetlenül mûködtethetõ. A külsõtokos redõnyrendszerektõl eltérõen, a szúnyogháló a redõnylefutó külsõ sínpályájában mûködtethetõ.

 

 

 

Új tipusú kombi szúnyoghálós mûanyag redõny >>mûszaki tartalom

 

A redõny mûszaki tartalma:
- lindab redõnytok
- csapágyas fémtengely
- redex gumisínes lefutóláb ( mûanyag vagy alumínium)
- alumínium záróléc
- rejtett ütközõ

A redõny és a szúnyogháló egymástól teljesen függetlenül mozgatható, könnyen kezelhetõ.
A redõny jó léc hõ és hangszigetelõ. A szúnyogháló egy speciális, mûanyaggal bevont üvegszálas háló. ( Nem csak a rovarokat zárja ki otthonunkból, hanem az apróbb pihéket is)

Az új típusú kombi redõny külsõ tokos változata utólag szinte mindegyik nyílászáróra felszerelhetõ. A redõnytok alumíniumpofával készítjük, melyben csapágyas alumínium tengely biztosítja a redõny könnyed, zajtalan kezelését és ahol helyet kap a rolós szúnyogháló is.
 

Ráépíthetõ redöny rendszer

A ráépíthetõ redõnyrendszer, egy biztos megoldás a kényelem és a maximális hõszigetelés kialakítására.

A rendszer nagy elõnye a külsõtokos redõnyökkel szemben, hogy ezeket a tokokat a nyílászárókkal együtt építjük be, ezáltal idõt és pénzt spórolhatunk. A kívánt építési helyzetre elõkészített redõnytokok szerelése egyszerûen kivitelezhetõ, így hibás szerelés az építkezésen nem fordulhat elõ. A termék beépítése nem igényli kõmûves-, és redõnyös szakember közremûködését, hiszen a szerelést az ablak beépítõ végzi el, így az iparosok közti konfliktus helyzet már a múlté! A nyílászáró és a redõnytok közötti kapcsolatot speciális klipsz teszi lehetõvé, ennek köszönhetõen az ablakelem statikusan is megerõsítésre kerül.

A tok födémhez való rögzítése egy rögzítõ lemez segítségével történik, mely minden ablakrendszerhez alkalmazható.
A ráépíthetõ redõnyrendszerek típustól függõen külsõ és belsõ vakolóéllel is elláthatók, így a tok szélessége akár 38 cm-es falvastagságig is kiegészíthetõ.