Szalagfüggönyök

mûszaki tartalom | Szín- és anyagminták

 

Az irodák és bankok egyik legideálisabb árnyékolója a"Szalagfüggöny", mely tökéletesen alkalmas a nagy üvegfelületekkel rendelkezõ nyílászárók árnyékolására. Lakások, irodák és közintézmények nagy ablakfelületeinek árnyékolására, valamint térelválasztásra is tökéletes. Lakásba a belsõ harmóniával megegyezõ szövetbõl választhat (pl.: trópusifa lamella).

A lamellák elfordításával szabályozhatja a beáramló fény mennyiségét, melynek köszönhetõen kellemes hangulatot varázsolhat helységeibe. A lamellák széles színválasztékának köszönhetõen, otthonában is élvezheti a szalagfüggöny által teremtett hangulatos fény-árnyékot. Számítógéppel ellátott munkahelyek vagy nedves, párás kereskedelmi helyiségek (cukrászdák, konyhák) belsõ munkaterületeinek árnyékolására ajánljuk a fényzáró - általában PVC alapú - lamellák alkalmazását.

A karnisok legtöbb esetben a mennyezetre vagy az oldalfalra, a padlóval párhuzamosan kerülnek felszerelésre. A háromszög alakú nyílászárók esetében a karnist úgy kell elhelyeznünk, hogy az a padló vonalához képest egy adott szöget zárjon be.
A ferde síkban elhelyezkedõ karnisok exkluzív megjelenést biztosítanak otthonának.

Tetõterekben ferdesíkú ablakokra is felszerelhetõ, akár háromszög nyílászárók árnyékolására is.

Fényáteresztõ és fényzáró szövetek, gazdag színválaszték. A szalagfüggöny karnis lehet kézi vagy motoros mûködtetésû is.

 

 

 

Szín- és anyagminták: